Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, December 14, 2010

wuuuu dah nak masuk sebulan kawen... baru terasa nak update pasal kawen.. ~ape punye malas la..

hmmm aaaa
aduh xtau nak start dr mana nih... nak cerita yg pahit ke yg manes2 sajork..

































Kenapa xde wording? sbb I betol2 berpikir.. Ok! I think better kita bgtau ape yg xberapa berkenan di hati tentang majlis kawen @ huru yg xberapa hara I.. sbb lepas ni nak cerita yg menariks sajerk

  • Pelamin pasang lambat dr waktu yg dijanjikan..
Butik tu memula nak pasang hari rabu..Konon...tup tup ari khamis baru datang pasang... Datang pon dah malam...Bila dah malam, buat kerja pon cincai jew..wuuuu banyak barang yg tertinggal...Esoknye hari nikah, baru datang pasang chandeliar...lagi geram..lupa plak dia bawak pelapik kaki..dan akibatnye..badan pengantin mmg kene keras sbb nak cover dari kaki tergantung... :tsk:
  • Bilik tido yg teramat simple
Ok...utk yg xtahu, *mmg xpernah bgtau pon..ekeke* I amik pakej dr butik nih..so merangkumi hiasan bilik tido.. tp yg sangat mengecewakan I, hiasan bilik tido tu semata2 backdrob belakang je...itu pon without flower..dah la cadar seniri..haih mana I xgeram..dah merungut kat emak I..and last sekali, kol kakak tu mintak tambah bunga kat meja..sbb sangat kosong.. Esoknye hari sanding, baru dia dtg bawak bunga2 bagai, plus letak kusyen2 kecik..Itu sume i kene tambah duit ok! :anoto:
  • Kasut pengantin perempuan yg besar dan baju pengantin lelaki x di oter(betol kut i eja)
Masa fitting hari tu..kakak tu kata kasut I nnt dia nak bg betol2 ikut saiz I..last2 dia dtg dengan tanpa rasa salah, bawak kasut pengantin yg saiz nye sangat besar o!..kalau besar sikit ok lagi..ni besar sangattttt..so solution nye..I pakai kasut nikah I.. dan syukur sangat kasut Mr Pooh pon warna putih...so xdela pelik sangat..wuuuu


Yang ni serious I geram..baju Mr Pooh sangat besar ok..terutama baju luar yg cam blazer tu...Kesian Mr Pooh..dah nampak cam Robocop nak pegi main rugby dah..haihh.. dahtu plak, b4 ni pernah tanye, pengantin lelaki make up macam mana..kakak tu ckp, kalau nk siapkan pengantin lelaki, kene add RM lagi..mmg buat duit sungguh diorg ni tau.. so Mr Pooh kata, dia boleh ikat sendiri sampin tu... Tapi mmg Mr Pooh ikat tapi xberapa kemas...sib baik la ade 2 pupu emak yg sudi kemaskan balik ikatan tu..kalau x, dalam gambar mmg nmpk dah macam nak terlondeh sampim Mr Pooh tu... kesian my dear :antok:

  • Caterer yg lambat sampai
Caterer ni mmg sedap makanan dia..tapi ntah mana silapnye ari tu, bleh plak diorg ni sampai lambat..kul 12 baru nk setup makanan dlm tray utk buffet...org time tu dah ramai..Time ni mmg I xperasan sampaila kawan2 mak yg marhaban dtg jumpa I nak beramas mesras..Bila i tanya dah makan, diorg ckp belom, xsiap lagi...mmg geram dah..tp pengantin kan kene hipokrit..so SENYUM je...wuuu bila tgk gambar balik..alah kesiannye diorg..lepak je kat khemah sementara tggu katerer siap.. :siga:

  • Butik buat hal lagik!
Buat hal macam mana..?? Pasal lapik meja khemah...I amik khemah dr butik ni..mg igat senang..under 1 roof kan..tp kejenye Omaigod...sangat menyesak perut I.. Malam nikah tu, adik I dah sibuk tanye mana lapik meja..sbb dia n kawan2 nk setup meja sume malam tu..senang sikit, esok xkalut..sekali cari2 xde.. Then I pon msg kakak butik tu... Tau ape dia jawab? Lapik meja kalau nak kene charge.. WTH... I pon tanye kenapa..sbb selalu mmg kalau khemah, org akan provide meja kerusi plus lapik meja sekali..Tapi dia berkeras nk kene charge lain.. Dah fed up plus xmo hilang mood, terus je setuju.. waaa duit ku terbang lagi! :puppyeyes:
  • Dj xbanyak pasang lagu pengantin... lagu lain yg lebih..
DJ ni memula ayah suruh carikan..sbb kawan dia xdpt bg komitmen..tp last minute dpat plak..* eceh saje nk propa tau DJ nih * Seminggu sebelum raya..Dia dtg tgk tempat..so decide letak dia berhadapan dengan pintu pagar..senang dia nk nmpk pengantin dtg..senang jugak dia nak tgk pengantin bersanding..

DJ ni mmg banyak mulut..banyak je celoteh dia..TATAPI.. yg I frust nye..xbanyak lagu pengantin yang dia putarkan.. Lagu-lagu lain yg sibuk duk putarkan..dengan karaoke nye..lagu 60 an nye.. "Hey En DJ, ini majlis kawen, bukan nye pesta muda mudi... " Sangat terkilan sbb I xdengar pon dia pasang lagu kegemaran I.. GUNUNG PAYUNG..

Ok dah malas nak tulis, walau pon actually ader je yg I xberapa berkenan..tp itu yg minor thing... Yg I rase major tu la yg I tulis nih...huuuu



ok... nak sambung wat keje...~cube xnak pikir bende yg dah lepas.. larikkkkk

:waaah: ::(
:sweaty::puppyeyes:

3 comments:

kucincomey said...

alolo.. takpelah.. biaselah tak semua yang kite rancang jadi sempurna.. sama juge cam saye ni.. ade kekurangan here & there.. tp takpe.. yg penting dah selamat nikah, kan..

selamat pengantin baru.. =)

adiputraxgen said...

errr fotografi da prob x... cer cite klo da yg x puas hati.... jujur... kesilapan mperbaiki diri...toi x...

misz sheyla said...

ehehhhh......syiannye..mang kelam kabut lau cam ni