Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, April 23, 2011

Pregnancy progress - Checkup 3 Month

Hohoho.. Tora datang lagi dengan permainan baru, GASING BERPUSINGGGG...
dah lama xupdate, wat xbersalah plak..kekekke


Ok, menurut enty lepas, I bagitau nak update every week my pregnancy progress kan? huuuu nmpknye xtersampai hajat tu.. yeala I ni sangat busy plus nk bukak blog sendiri pon amat malas.. So apa kata kita tukar, I will update maybe per month.. heee tapi kalau mood rajin tetiba datang, maybe akan update jgk..



So semalam dah start check bulanan dekat klinik permata.. Ini dah second time check up n dah 3 kali scan..
So Doc BAIK amik tekanan darah, berat, urin test dan scan.. so tekanan I cantik.. 100/60.. hmm
berat sedikit turun.. 44.5 Kg.. yeala asik makan muntah je kan mmg turun sikit la berat ku ini..



Then start buat scan.. hikhik I eksaited Ok! Baby mula2 tu tido.. so masa Do
c BAIK tu start nak amik ukuran kaki, badan dan kepala mmg dia kira statik la.. Time ni senang lagi nak tgk jantung dia berdegup.. YA ALLAH.. then Doc BAIK fokus pada kaki.. waaaa SUBHANALLAH.. comel nye.. Mommy boleh nampak peha dia, betis n kaki..kecik je..



Bila Doc BAIK start nak amik ukuran kepala.. baby dah jaga..time ni she/he sangat aktif.. kekiri-kekanan.. Doc Baik pon dah gelak.. Daddy dah eksaited dah.. dia ckp nmpk jari2 plus baby asik sangat pukul2 perot mommy.. :) so jumlah panjang baby ialah 7.4 cm.. so CUTE my dear!!



Selesai scan, Doc BAIK bgtau result urin test I.. menurutnye sedikit keroh dan tanda2 I ade air kencing kotor.. protien ade dlm urin I.. need to clear it.. Doc BAIK bagi ubat utk I cuci ginjal n clear my pundi kencing.. As I mmg alah dengan susu..mmg xboleh langsung, even Milo MCD pon tekak I akan reject, so I kurang kalsium.. Sebab tula every time I bersin, akan sakit semua sendi terutama punggung.
Kadang2, lepas duduk lama then bangun berdiri pon sakit.. Doc BAIK cakap itu kerana I kurang KALSIUM dan dia bg KALSIUM dlm bentuk pil.. senang sikit nak mkn.. Doc BAIK pon ade suggest I amik keju, ikan bilis dan daging kerana benda2 ni pon tergolong dlam makanan yg mempunyai tinggi kalsiumnye.. Ps ni nak try amik yougurt CALSI-YUMM..



So ini adelah antara ubat yg I dapat..


* Sample susu Anmum tu dpt dr klinik.. Actually dah beli pon tapi dpt free lagi.. dan buah honeydew tu jangan tertipu.. I xmakan ok! tu Daddy yg makan..*



Sekarang ni still muntah2 tapi dah kurang sikit.. dah dapat tahan dr terus keluar.. hopefully sume akan berkurangan peringkat demi peringkat



1 comment:

D' ShaZ said...

wahhhhh best nyer...anyway congrats dear!!!