Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, April 18, 2012

Perot



Kata org, dah kawen ni, perot suami yg kene jage dahulu.. Makna kata, makanan dia kita kene sediakan.. Itu adelah pesanan bonda I masa belom kawen dulu.. So dr zaman kecik mak dah latih anak dia belajar masak.. Sbb tu masa darjah  4, I dah pandai masak nasik and siang ikan..I yang jaga mak I, time tu dia dalam pantang adik bongsu I.. 2-2 opah masa tu xdpt nk jaga.. so lepasla utk masak nasik, tumbuk lada hitam.. goreng ikan tu takut2 lagi, so ayah yg buat..hehehe


Jadinya terus I minat dalam masak memasak ni..Hmmm idokla nak kata I nih pandai masak and masakkan I ni sedap.. Tp takat lepas anak tekak tanpa tersedak tu kira okla kut erk.. Mr Pooh pon xpernah merungut lagi..asal tanya,
 "ok ke bang?" " hmmmm sedap..."
I pon xtaula itu pujian atau hanya mahu membeli jiwa.. +____+


Tapi ade satu penyakit.. oh bukan penyakit, itu adelah sifat semulajadi turun temurun.. Dari opah membawak ke bonda I and now I dah mewarisi... I xpandai masak kalau ade ramai org and dekat umah org.. Means kalau ade org duk tgk I masak, mmg totally xjadi masakkan I tu.. kelaut jadinye rasa tu.. satu lagi kalau masak kat umah org, totally jadi xpandai... jadi kurang yakin.. bukan sumpahan tapi itula yg terjadi.. So sape yg nak rasa air kaki tangan I, sila2 jemput ke rumah I erk..makala kata masak kat rumah uolls, mmg xjadila... hikhik buttttttttttt b4 uolls nak terjah tu sila bgtau, kalau x, mmg korang minum air tangan aka teh o kosong jela yerk

Ok berbalik kepada tajuk, I dah merepek panjang dah ni..hahaha amacam perot Mr Pooh? tu gambar masa zaman bercinta.. Urat dawai youuuuuu... Ok mmg xpernah nmpk la perot dia kan..tp xbuncit la masa tu..So misi di sini adelah untuk membuncitkan perot nye... Igt dia je boleh buncitkan perot I, I pon boleh tau... Tapi buncit dia isi lemak.. Eh biar lemak bang, jangan isi angin je.. Bermula la cabaran I nih..




Mulakan pagi kita dengan Nasi Goreng Udang Berkenyit Mata.. Sbb mata dah xnmpk berselindung di sebalik katarak.. Makan bersama Teh O suam... TERBAIKK



Tengah hari moh kita menjamu selera.. 
Perkenalkan Ayam Cili Berlado Air Matamu Kusapu (bapak romantik sampai air mata husband mengalir sbb pedas teramat pon nak tolong lapkan...mana nak cari bini gitu? tell me, tell me...)
Kita imbangi dengan sayur Bayam Semerah Cita Stellito..





Xcukup kenyang jika hanya bersandarkan 2 jenis lauk, I tambahkan lagi lauk Ayam Masak Kicap Harum Mewangi... Mari kita gumbirakan lelamak yang ade dengan pertemuan bersama lautan minyak itu.. (+__+)






Penat berkebun di petang hari, I sebagai isteri menghadiahkan Spegetti Goreng Bersosej Pedas
Cukup untuk mengalas perot sementara makan malam... MENGALAS???



Malam menjengah, selepas sembahyang maghrib, pasangan suami isteri ini berganding tangan ke meja makan menikmati lauk... 


Chicken Black-paper Drill with Oyster Source adalah hidangan wajib utk dicedok ke dalam pinggan..  Oh ade carrot dan capsicumm..sedap sungguh..




Apalah enaknye jika tanpa Udang Goreng Bergabung Meletop ini..Ah Kenyang sudah..


Tatkala menonton rancangan kegemaran di televisyen, anakanda sudah melenakan diri, si suami mula menjeling-jeling mintak difahami isi hatinye... Sebagai isteri yang sangat-sangat memahami kehendak suami, bangun meninggalkan rancangan kegemaran.. bersiap-siap untuk permintaan suami yang ..

































LAPARR...




nahhhhh ayg siapkan utk abg...penutup malam kita supper dengan Sandwich Sardin Aku Cinta Padamu... ;)


Makanya, janganlah salahkan I sebagai isteri jika anda-anda teserempak dengan suami saya lalu berkata, 
"Pan... ko dah berisi erk.."
"Ko ke ni chomei, gemuk dah sekarang nih..."
I hanya menjalankan tanggungjawab je..Y____Y 











Buat suami aka Mr Pooh... Percubaan ayg utk mentransformkan abg sbgai Pooh yg realiti semakin menjadi... Clap ur hand for me... hohoho



*menangis Chef Rizz anak Chef Wan baca nama resepi I nih... mampu???
lalalallala









2 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;)

Zalieda Forever said...

wahhhhhhhh meriah nokssss...nak skittttt...hehehehhhe