Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Friday, July 30, 2010

Bunga Tangan... Bunga Pegang...

Kenapa 2 entry untuk satu hari? sebab tetibe hari ni mood berblog berkobar2 plus nk Qadar penulisan.. *wanie, you kalu xpoyo bleh x?*

So today we talk about hand bouquet atau dlm bahasa melayunya bunga tangan... hmmm perlu ker?sebenarnya, bunga tangan ni ketiga penting selepas penelitian dlm pemilihan pakaian dan make up...Untuk apa? Ada banyak sebabnya...

  • Sebagai menutup rasa gemuruh
Ada sesetengah pihak mengatakan bunga tangan ni adalah option, tapi sebenarnya ia banyak membantu sang puteri menutup rasa gemuruh dan nervous.. Kenapa, kerana kalau kita nervous, selain peluh, tangan kita akan mengeletarkan.. Kalau kita pegang bunga tangan ni, automatik bunga tangan ni dpt menyembunyikan rasa menggeletar itu..Konon2 nmpk cam sang puteri ni kool je..dlm hati, siapa tahukan??

  • Sebagai penambah seri
Sesetengah baju pengantin, tidak disulami dengan banyak aksesori atau hiasan... sebagai contoh jika sang puteri memilih warna putih, jika beliau memegang bunga tangan bewarna kontra, secara tidak langsung, persalinan sang puteri akan lebih menyerlah dan lengkap sepertimana sang putera memakai keris...~ngeeee

So disini I ada beberapa contoh bunga tangan yg rasanya menarik dan bleh memberi ilham kepada I... hmm Insyaallah, my hand bouque is my handmade... DIY.. *agak2 korang cantik ke I buat nnt..hikhik*


*Romantik



*sweet




*klasik





* Elegant




*Fairy

So kalau korang yg membaca ni ada cadangan. leh la bagi kat I ni... *xbaik tau kedekut pendapat ekekek *

1 comment:

Nadia said...

kak nurul, yg romantik n fairy tu cantek!
elegant pun blh tahan..
anyway, apa wrna tema kenduri nti?