Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Monday, September 27, 2010

Tenkiu Tag

Dah janji nk update aktiviti so dikesempatan yg xberapa nk sempat nih, coret la sikit...Khamis lepas Mr pooh tolong I hantar design tenkiu tag untuk print...so petang tu Mr Pooh pas kat I paper tenkiu tag tu.. Ekceli, kalu print full color sekeping, kedai tu charge RM1.00 sebabkan I print banyak, so dapat diskaun jadilah sekeping RM0.60... RM102 untuk 1020 keping...

People will ask me, kenapa wat seniri? kan ke ada jual yg sedia ada?...hahaha jawapannye.. "Mak kan rajin nyah.." of kos la sbb nak kurangkan kos..yeala, dah la peper bag jenis murah, so nk nmpk kreatif dan inovatif lagi berseni, I pon create la seniri design tenkiu tag I tu..

Now we calculate total amount that I spent for paper bag..

Paper bag : Rm3.20 utk 100 kpg..
So 1000 keping = Rm32..

Tenkiu tag : Rm102

Total = (32 + 102 =RM134).. waahh untung and save... hoyeee Yela... kalau paper bag biasa tu, yg I survey, at least 40 sen sekepng..kalau seribu, xke RM400... ni I dapat jimat lagi tau lebih dr separuh harga...

Lepas Mr Pooh bagi kat I, terus semangat nak gunting...sambil tunggu waktu berbuka kat Malis Corner pon I dah wat..Mr Pooh makan dulu..*sbb Mr Pooh xpuasa 6. hikhik* Masuk keratan ke 4, i dah mula membebel...waa kenapa I xtepikir buat design sesimple yg boleh..skrg, ape dah jadi??.. nk kene gunting curve bagai...:hilo:.. berpinar mata..wuuuu Bila I ngadu kat Mr Pooh, nak tau jawapan dia.. "Ada sapa2 suruh buat? seniri yg nak kan.." hmmm mmg xmembantu tau..


*semangat gunting sambil wat keje..*

So itulah alasan kenapa I xsempat update blog nih..sbb misi I nak siap gunting tenkiu tag ni dlm masa 2 mggu..chaiyok wanie...


3 comments:

Iffah Hamed said...

wanie..mcm chantek je tq tag anda..if u dont mind,share lo paper beg u and brpe u dpt..^_^ close up la sket tq tag..mcm comel jewp i tengok..ni kne simpan untuk i satu ni..hehee

FiZ said...

salam...wah...banyak kje ek bila nak kawin ni..chaiyok2...


pst...jom link...i'll follow u...lets follow me..*wink

waniez nurul said...

iffah ~
nnt wanie wat n3 tag skali lagi k...ritu xsempat nak amik gmbr paper bag masa balik ipoh..