Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, March 10, 2011

1 + 1 = 3

~entry yg banyak kali save, edit, save, edit,-makan hari weiii

Syukur Alhamdullilah...

Kalau tak ade apa aral melintang, 18hb 10 2011 i akan jadi mommy..
Syukur di atas kurniaan ini.. cinta suami I kini ade dalam rahim I..

Memula nye i dah notice yg i miss period.. Mr Pooh pon selalu tny, "ayang x period lagi?"
Tp I ni irregular period..so macam amik mudah je la kan..Tp hati ni still nk jugak tahu.. so decide wat UTP test.. 2 kali tp just 1 line yg naik.. I frust!

Then kekadang I rasa cam angin kat tekak.. bukan loya tapi macam ada something yg tersekat.. It happened during I at office.. adalah dlm seminggu.. bila bgtau klik ngan Mr Pooh, diorg cakap maybe air-cond..sejuk sgt.. Bila pikir, betol jgk kot.. sbb kat umah xde la rasa camtu..

Petanda kedua, rasa nak makan mmg menjadi2.. sume teringin nak makan.. Bila pegi kedai, I amik ape yg berkenan, at the end, makanan tu sentuh sikit je.. macam Cadburry, keropok, biskut. Penah sekali tu, ajak Mr Pooh makan Chow keow teow Malis kat Danau Kota.. That time baru balik kerja n I teringin sangat.. I makan
pingan besar dan 1 pinggan kecik!.. mmg macam bukan I la kalau org tgk. hikhikhik

Then last week i rasa kalau bersin akan sakit kat belakang and kat ari2.. dr bahan bacaan i rasa itu macam petanda.. So last week i decide nak wat UTP test tu buat sekian kalinya kat umah. Balik opis ajak Mr Pooh pegi farmasi beli UTP test.. After test, we all decide xnak tgk sampai I habis masak dinner. Siap dinner, suami isteri ni terus pegi tgk result and Yes 2 line..but a bit kabur... decide pi klinik n check... Kat klinik I check sekali lagi, tetapi same jgk, line yg kabur so doc ckp it 50-50..

Hari Jumaat balik ipoh... Sabtu mak ajak blk Tapah..Mandi sungai, n mak bekalkan rojak buah.. I just ignore makan buah nenas.. Balik ipoh, ahad pagi mak suggest masak lemak ketam dengan nenas.. I bantah cakap jemu..hahaha sebenarnya I takut ooo n yup, i xbgtau mak yg i prgnant.. ~weeee

Isnin 28/2- balik dr opis, again wat UTP test..korang tgk! Betapa eksaitednye I buat bnyk kali UTP test tu..hahaha
Then YEAYYYYY 2 line dan terang..

Selasa 1/3- balik dr opis terus pegi Klinik Permata.. macam Klinik 1st yg I pegi, sekali lagi i buat UTP and jawapannye I pregnant... dlm kiraan doc, kandungan i 7 minggu, dia kira dr hari 1st i datang period.. banyak kali i ckp i ni irregular period tp sbb doc Siti ckp dia xbleh wat scan..kene dtg lain hari..

Rabu 2/3 - Pegi wat scan.. kali ni doc lain yg wat scan.. Dr scan doc ckp baby still xde heart beat.. so kiraan 1st tu salah la.. Kali doc ckp baru 4 minggu.. baru nk lekat baby tu kat dinding.. heee comel je dia korek dinding nk cari tempat ;)

And now I mula menjalani detik2 seoarng wanieta hamil even baru 1 bulan.. dah start mkn vitamin, minum susu, jaga permakanan, jaga tingkah laku dan pergerakan.. Anak 1st wei..HARUSSLAAAA..

Letih taip.. sambung lain kali. nak tido


1 comment:

FiZ said...

wah...congrats waniee ;)